"Kéz a kézben jár a terrorizmus és a bevándorlás"

 

Nincs annyi terrortámadás Európában, ami ráébresztené az MSZP-t arra, hogy a bevándorlásnak biztonsági kockázatai vannak – erről beszélt Dömötör Csaba államtitkár a Parlamentben. Azok után, hogy néhány napja Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy tévéinterjúban arra utalt, hogy el kellene fogadnia Magyarországnak az uniós kvótákat, Botka László pedig a déli kerítés lebontásáról beszélt.

„Az együttműködésben, ha vannak olyan elemek, amelyek nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azokat néha el kell fogadni” – ezt nyilatkozta az unió kötelező betelepítési kvótákról szóló tervezetével kapcsolatban az MSZP elnöke az ATV-nek. Molnár Gyula azt is mondta: szerinte a migrációs válság megoldásában mindenkinek ki kell vennie a részét.

„Azt nem lehet szerintem megtenni egy országnak, hogy csak kiveszi az előnyöket valamiből, és utána, amikor kötelezettségeket kell vállalni, akkor nem vállal kötelezettségeket” – fogalmazott. Vagyis el kell fogadni a kvótát, erre utalhatott az MSZP elnöke.

Korábban pedig a párt miniszterelnök-jelöltje, Botka László jelentette ki: a magyar szerb határon álló kerítést le kellene bontani.

Fidesz: Az MSZP az unió migrációs politikáját támogatja 

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár az Országgyűlésben arról beszélt: Botka László egyértelművé tette, hogy megválasztása esetén lebontaná a déli határzárat, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy az MSZP a magyar érdekekkel ellentétben az unió migrációs politikáját támogatja.

„Jól tudjuk, hogy az uniós vezetők egy része a határvédelem helyett a betelepítési programokban látja a megoldást. Ezeket erőltetik, és a magyar szocialista párt partner ebben. Ez azt is jelenti, hogy Botka László nyilatkozata nem egy véletlen elszólás, hanem tudatos politikai cselekvés” – vélte Dömötör Csaba.

Nem engednek 

„Magyarországon a kormány és a Fidesz-KDNP többsége továbbra is legfontosabb feladatának és legfontosabb értékének a magyar emberek biztonságát és Magyarország szuverenitását tartja” – tette egyértelművé Németh Szilárd.

A Fidesz ebből egy tapodtad sem fog engedni – fogalmazott a párt frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában. Németh Szilárd azt mondta: két nemzeti konzultáción és egy népszavazáson az emberek világossá tették: nem akarják, hogy Brüsszel ránk erőltesse a bevándorlási kvótát.

„Ennek ellenére Soros György nem fér a bőrébe, és megvannak a hazai kiszolgálói is. Gyakorlatilag a múlt héten Botka Lászlóval együtt kilincseltek Brüsszelben, hogy brutális nyomást tudjanak gyakorolni Brüsszel által is Magyarországra” – emlékeztetett a politikus.

Németh Szilárd hozzátette: az elmúlt hetek eseményei azt igazolják, hogy a terrorizmus és a bevándorlás kéz a kézben jár. Gyerekekre nyíltan támadnak, a keresztény Európát nyílt és provokatív támadások érik.