Hazai győzelem a nemzetközi Blastoff startup versenyen

 

A mesterséges intelligenciára épülő Chempass minden eddiginél nagyobb sikert aratott a régió legrangosabb startup versenyén: nem csupán a fődíjat, hanem egy különdíjat is nyert.

Teltház előtt zajlott a Blastoff fergeteges hangulatú döntője a Brain Bar Budapest harmadik napján, ahol a tíz döntős csapat egyenként három percben prezentálhatta ötletét. A neves befektetőkből és szakemberekből álló zsűritagok a Chempass csapatának ítélték oda a fődíjat.

A Chempass egyedülálló módon teszi lehetővé a kémiai folyamatok modellezését és új vegyületek tervezését, a szoftver a tervek szerint idén nyártól lesz elérhető. A magyar startup győzelme azért is kiemelkedő, mert idén több mint száz csapat jelentkezett a versenyre. A nevezések nem csupán a kelet-közép-európai régió országaiból, hanem Indiából és az Egyesült Királyságból is érkeztek.

Blastoff_verseny_Chempass_OXO_Labs_fodij_170606

A Kontra Chess egyedülálló in-play fogadási rendszert használva élénkebb és dinamikusabb élményt nyújt a sakkozók számára.

A vHeart telegyógyászati platform okostelefonhoz vagy tablethez kapcsolódva folyamatos kommunikációs csatornát hoz létre a betegek és kardiológusaik között, és szükség esetén azonnali diagnózist, valamint további teendőkre vonatkozó ajánlást is nyújt.