Klik: az LMP által vitatott szoftverek átalakítás alatt állnak

 

Az LMP által vitatott szoftverek az intézményfenntartó működésének változása miatt átalakítás alatt állnak, létező és működőképes számítógépes programokról van szó - reagált Solti Péter, a Klebelsberg Központ (Klik) vezetője az M1 aktuális csatornán pénteken az ellenzéki párt társelnökének előző napi kifogására.

Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az LMP feljelentést tesz a Klik 900 millió forintról induló, ám végül 2,5 milliárd forintba kerülő informatikai beszerzésével kapcsolatban. A párt szerint az uniós forrásból kifizetett rendszer szinte egyáltalán nem működik.

Solti Péter az M1 aktuális csatornának azt mondta: az ellenzéki képviselő személyesen is meggyőződhetett arról, hogy korábbi állításaival ellentétben létező és működő szoftverekről van szó. Hozzátette: az intézményfenntartó működése átalakult, az egységes, centralizált működési szisztémából egy 59 tankerületi központból álló decentralizált struktúrára álltak át, ehhez kell átalakítani az informatikai rendszert is. Erre ez év végéig kaptak határidőt – mondta, jelezve, hogy a szoftverek az év végére olyan állapotban lesznek, hogy segíteni tudja a fenntartói rendszer működését.

Solti Péter arról is beszélt, hogy kérte: Hadházy Ákos szolgáltassa vissza azokat az iratokat, amelyeket jogellenesen szerzett meg és tett közzé a honlapján, és amelyek alapján az ellenzéki képviselő azt mondta, hogy feljelentést tesz. Solti Péter elmondta: az adatszerzéssel összefüggésben feljelentést is tett.