Deutsch Tamás: Soros nyíltan hadat üzent a magyar kormánynak

 

A Fidesz EP-képviselője szerint Soros György csütörtökön megjelent írásával nyíltan hadat üzent Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökének és kormányának, világossá téve, minden tőle telhető antidemokratikus lépést kész megtenni a kabinet vereségéért.

A kormánypárti politikus budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Soros György hosszú ideje hadüzenet nélküli háborút folytat Magyarországgal szemben, mostani, hadüzenettel felérő írásával pedig ez mindenkinek egyértelművé is válhat.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos beszédet mond a Mobil járműipari és logisztika konferencia nyitónapján Zalaegerszegen 2017. június 1-jén. MTI Fotó: Varga György

“Ha harc, hát legyen harc, állunk elébe!” – mondta Deutsch Tamás.  Megjegyezte: abban reménykedtek, hogy “Soros György talán idáig nem jut el”. “Úgy tűnik megint a ’80-as évek legvége óta ránk jellemző naivitás az ami a gondolatainkat vezette” – tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője emellett közölte, levélben kéri az Európai Bizottságot, hozza nyilvánosságra, mi hangzott el a bevándorláspolitikával foglalkozó uniós biztos és Soros György csütörtöki találkozóján. Deutsch Tamás világos és egyértelmű választ vár arra, miként jöhetett létre Dimitrisz Avramopoulosz biztos és Soros György tárgyalása, ki kezdeményezte a találkozót, az ott elhangzottakat pedig mikor ismerheti meg a széles közvélemény.

Szómágiát alkalmaz Soros György

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hihetetlen szómágia jellemzi Soros György “mesterkedését” az illegális bevándorlással kapcsolatban. “Eljött a pillanat, amikor kellő tisztelettel, de egyértelmű határozottsággal tiszta vizet kell öntenünk a pohárba!” – jelentette ki Deutsch Tamás, hangsúlyozva, az Európai Unió mind a 28 tagállamának törvényeit és a közös európai jogi normákat is megsérti az, aki százezreket biztat illegális határátlépésre.

Afrikai menekülteket szállító hajó érkezését köszöntik civilek Nápolyban. MTI/EPA Fotó

Azt mondta:  Soros Györgynek az Európai Unió jövője szempontjából drámaian tragikus koncepciója van a bevándorláspolitikáról, amit határozott következetességgel végre is kíván hajtatni. “Nem összeesküvés elméletről, hanem összeesküvés gyakorlatról” van szó – fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint Soros György migrációs álláspontja nem találgatásokra, hanem korábbi írásaira és beszédeire alapozható.

Évente egymilliós bevándorlás

A Fidesz EP-képviselője szerint ezek alapján az unió országainak évente legalább 1 millió illegális bevándorlót kellene befogadniuk, ennek finanszírozására pedig bevándorlónként 4,5 millió forintot kellene előteremteniük, például az agrártámogatások, valamint a fejlesztési- és kutatási kiadások csökkentésével.

Deutsch Tamás úgy vélte:  Soros György azt szeretné, ha a bevándorláspolitikát nem a nemzetállamok “demokratikusan megválasztott népképviselői”, hanem a “senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták” határoznák meg. Soros György ezzel párhuzamosan mindent megtenne a több elemből álló, hatékony magyarországi védvonal lebontásáért, amely lényegében lezárta a balkáni útvonalat az illegális bevándorlók előtt – tette hozzá.