Több befektetési lehetőséget vizsgál a Kazah-Magyar Mezőgazdasági Befektetési Alap

 

Három befektetési lehetőséget vizsgál a 40 millió dollár jegyzett tőkével létrehozott Kazah-Magyar Mezőgazdasági Befektetési Alap a kazah tejipar, húsipar és növénytermesztés területén - fejtette ki Puskás András, az Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) vezérigazgató-helyettese egy konferencián szerdán Budapesten.

Puskás András az Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. által szervezett konferencián kiemelte: az alapkezelő, a folyamatban lévő tárgyalások és átvilágítások lezárását követően, várhatóan a harmadik negyedévben hajtja végre az első befektetést, nagyjából 10 millió dollár értékben.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte: Kazahsztánban, a keleti nyitás egyik célországában, nagy exportlehetőségek vannak a mezőgazdasági technológiák számára.

Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára ismertette: a Kazahsztánba irányuló magyar kivitel az elmúlt 8 évben 6,7 és 13,6 millió euró között alakult.