Taroltak a sport- és szórakoztatóműsorok a hétvégén

 

Félmilliónál is nagyobb nézettségeket produkált az M4 Sport a mögöttünk hagyott hétvégén a Forma-1 monacói nagydíjával, ám jól szerepelt az OTP Bank Liga zárófordulója is.

A bajnokavató Budapest Honvéd – Videoton mérkőzést 340 ezren, a helyszínről jelentkező bajnokavatás riportját 249 ezren, míg a monacói nagydíj időmérőjét 332 ezren követték. A Dunán 276 ezer ember főzött együtt Borbás Marcsival, és 232 ezren nézték meg az Egynyári kaland második évadának harmadik részét.

Az m4sport.hu élőben adta a záróforduló összes NBI-es meccsét, és párhuzamosan több, mint 25 ezren követték online a mérkőzéseket. A Góóólt szombaton is sokan, a vasárnapi ismétlését pedig szezoncsúcsot jelentő ember nézte, ami 125 ezer főt jelentett.

A top tízbe két híradó is befért, a hatos a Dunán 148 ezer főt, míg a reggel nyolcas az M1-en 141 ezer főt érdekelt. Érdekesség, hogy Fábry Sándor showműsorát, és a PRO RECCO – ZF EGER mérkőzésnek az M4 Sporton, illetve az ismert humoristának a Duna Worldön pontosan ugyanennyi, vagyis 141 ezer fős nézettsége volt. A JUG DUBROVNIK – SZOLNOKI VSK mérkőzésnek, vagyis a BL-döntőnek 16.44-től 129 ezer fős nézettsége volt.

A vasárnapi nézettségi adatokat is a sport dominálta, a F1 monacói futamát 586 ezer néző kísérte figyelemmel, míg a stúdióbeszélgetésre 398 és 312 ezer ember figyelt. A közmédia vasárnapi szórakoztató showja, a Magyarország, szeretlek! ezúttal 227 ezer televíziónézőt vonzott, és a top tíz műsorba ezúttal is befért egy híradó: a reggel hetes híreket pontosan 119 ezer néző követte.

Érdekesség, hogy az első tízbe éppen nem került be a WTCC túraautó-bajnokság hétvégéi futamának vasárnapi ismétlésére 111 ezren voltak kíváncsiak, míg az élő közvetítést szombaton 106 ezer ember nézte.