Megindító történetekkel búcsúztak a világhírű barátok Chris Cornelltől

 

A zenei- és filmvilág nagyágyúi rótták le kegyeletüket a zenész tiszteletére.

Május 17-én Detroitban zenekara koncertje után felakasztotta magát Chris Cornell, a Soundgarden énekese. A 23-i hamvasztás zártkörű volt, ám az énekes özvegye gyermekeikkel pár napra rá visszatértek a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőbe, hogy Cornell híres barátai is leróhassák kegyeletüket az énekes tiszteletére.

New York, 2017. május 18. 2008. szeptember 5-én New Yorkban készített kép Chris Cornell amerikai rockénekesről, dalszerzőről. Cornell, aki Soundgarden és az Audioslave rockzenekarok frontembereként vált ismertté 2017. május 17-én, egy detroiti koncertet követően tragikus hirtelenséggel elhunyt. (MTI/AP/Jeff Christensen)

New York, 2017. május 18.
2008. szeptember 5-én New Yorkban készített kép Chris Cornell amerikai rockénekesről, dalszerzőről. Cornell, aki Soundgarden és az Audioslave rockzenekarok frontembereként vált ismertté 2017. május 17-én, egy detroiti koncertet követően tragikus hirtelenséggel elhunyt. (MTI/AP/Jeff Christensen)

Többek között jelen volt Lars Ulrich és James Hetfield a Metallicából, Dave Navarro gitáros, Pharrell Williams soul-énekes, Kurt Cobain özvegye Courtney Love, Lisa Marie Presley, Billy Idol, Dave Grohl a Foo Fighters-ből és a Led Zeppelin-legenda Jimmy Page is.

De nem csak a zenei élet krémje tett egy főhajtást Chris Cornell tiszteletére, hanem fél Hollywood is. Ott volt Brad Pitt, Christian Bale, Josh Brolin és James Franco is. Mi sem mutatja jobban, mekkora hatással volt a seattle-i grunge hullám korszakalkotó bandájának énekese saját generációjára, mint az, hogy ilyen kaliberű hírességek érezték fontosnak, hogy végső útján ott lehessenek.

Szívszorító történetekkel tarkított gyászbeszédet mondott másik zenekarának, az Audioslave-nek tagja, Tom Morello, két soundgardenes társa Kim Thayil és Matt Cameron, Jeff Ament a Pearl Jamből, valamint Chester Bennington és Brad Delson a Linkin Parkból.

Cornell rajongói állítólag a temető kapuin kívül csendben várják, mikor róhatják le ők is kegyeletüket, amint arra megfelelő kegyhely létesül. A Hollywood Forever temető olyan sztárok ismert nyughelye, mint Judy Garland, Mickey Rooney, Debbie Reynolds és lánya Carrie Fisher, valamint a szintén egykori seattle-i Stone Temple Pilots-énekes Scott Weiland.