Kubatov: Amit Botka művel, a képmutatás magasiskolája

 

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája – mondta a szegedma.hu-nak Kubatov Gábor. Az interjúban Európa és Magyarország jövőjéről, a honi közbeszéd állapotáról, a gőzerővel folyó választási kampányról, a Soros- és a Simicska-féle ellenzékről, valamint a szegedi jobboldal újraszervezéséről is beszélt a Fidesz alelnöke.

„A baloldal szokásához híven nem mond igazat, az Orbán-kormány nem akarja kivezetni Magyarországot Európából, az unióból, hiszen történelmileg, földrajzilag és kulturális tekintetben is ide tartozunk. Ugyanakkor kötelességünk kimondani, ha valami nem működik jól. Jelenleg az a helyzet, hogy saját pártcsaládunkban, az Európai Néppártban is reformellenzéki szerepet töltünk be, vehemensen, hangosan és határozottan érvelünk amellett az értékrendszer mellett, amit a magyar kormány képvisel” – mondta el a szegedi hírportálnak adott interjújában Kubatov Gábor.

A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet arra: „Emlékezzünk vissza, mekkora balhé volt belőle, amikor megépítettük a kerítést a déli határon, aztán kisvártatva az osztrákok is ezt tették, igaz, valamiért nem kerítésnek nevezték… Elmondjuk a véleményünket, miközben tiszteletben tartjuk mások álláspontját, senkit sem akarunk megváltoztatni. Az viszont határozott célunk, hogy ezekben a nemzetstratégiai kérdésekben magunk tudjunk dönteni. Ez a legfontosabb nézőpontbeli különbség közöttünk, fideszesek és a szocialisták között” – mondta.

Botka „korrupt, hazug”

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus – jelentette ki az interjúban Kubatov Gábor. Úgy folytatta, amit Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje művel, „az a képmutatás magasiskolája. Egymillió forintos jövedelem felett vetne ki különadót, miközben a saját jövedelme 3 ezer forinttal alacsonyabb, éppen 997 ezer forint, de ugyanígy képmutatás a többmilliós Rolex órája, az, hogy nem hajlandó magát alávetni a vagyonnyilatkozati eljárásnak, miközben a baloldallal falaztat magának. Borzasztó, hogy nem engedi, hogy a magyar emberek számára nyilvánvalóvá váljék, kié a 25 milliós luxusautó, és miből futja az exkluzív családi álomnyaralásokra, valamint egyéb luxuscikkekre. A Szeviép-botránynak számomra külön érdekessége, hogy éppen a hozzá hasonlóan a baloldalról indult Szabó Bálint akarja őt kérdőre vonni kiváló jogi anyaggal és érvkészlettel. Nem véletlen, hogy Botka nem tud védekezni, nincsenek válaszai, azaz nem csinál mást, mint menekül, mind a Szeviép-ügyben, mind az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek ügyében”.

Az alelnök úgy látja, Szeged polgármestere soha nem volt ilyen nehéz helyzetben, mint most. „Ráadásul határozott véleményem, hogy elveszítette motivációját is a várossal kapcsolatban, elfáradt politikus, aki nem talál már kihívást Szeged vezetésében”.

Kubatov Gábor az interjúban arra is kitért: A Fidesz Szegeden is „tisztességes, dolgozni akaró, a szegedieket szolgálni képes embereket” vár a soraiba, „akik nem a pozíciót keresik, hanem a munkát, és nem azt nézik, hogy lehet a másikat leradírozni a térképről, hanem elkötelezettek a minél szélesebb összefogás iránt”.

A szegedi polgári jobboldal rendbetételére „jó esélyeink vannak” – mondta a párt alelnöke, aki úgy látja: a 2018-as országgyűlési választáson az egyik szegedi körzetet „be tudjuk húzni, és a másik sem reménytelen. Ezt követően szeretnénk majd elérni, hogy a választók a város irányításával is megbízzanak bennünket. Szeged megérdemelné, hogy akkorát fejlődjön, mint Debrecen vagy Hódmezővásárhely, és ehhez jó alapot ad, hogy tele vagyunk ígéretes tervekkel”.

A szegedma.hu Kubatov Gáborral készített interjúja teljes terjedelmében itt olvasható.