Áldozat lett: tönkretették a zsarolóvírust megállító fiú életét

 

Újságírók hadával kellett megküzdenie a 22 éves Marcus Hutchinsnak, akit legtöbben csak a zsaroló vírus megállítójaként ismertek meg. A fiatal korábban számos ajánlatot kapott az Egyesült Államokból, de ő nem akart elköltözni otthonról. De most úgy tűnik, hogy a sajtó zaklatásainak köszönhetően mégis mennie kell.

Mikor a zsaroló vírus terjedése után kiderült, hogy egy 22 éves informatikus fiú állította meg a globális “járványt”, mindenki a brit hősre volt kíváncsi. Marcus Hutchins eleinte még szívesen válaszolt a kérdésekre. Elmondta, hogy nagyon szereti a munkáját és az életét, szeret a brit partvidéken élni, és egyelőre még nem gondolkodik azon, hogy az Egyesült Államokba helyezze át a székhelyét. Pedig számos busás ajánlatot is kapott már több szilícium-völgyi cégtől a vírus megállítása előtt is.

Megtudták a lakcímét, majd közzétették az elérhetőségét is

A WannaCry lekapcsológombjával elhíresült fiú élete azonban 180 fokos fordulatot vett az elmúlt időszakban. Családját és ismerőseit folyamatosan zaklatják az újságírók, akik éjt nappallá téve szimatolnak egy szaftos történet után. Szinte mindenre vevők, ha az életében vájkálhatnak.

Kiderítették, hogy hol lakik, és ellepték a környéket. Ezután az egyik bulvárlap az elérhetőségét is közzétette, így Hutchins már a költözést is fontolóra vette.

Követői felajánlották neki, hogy bosszút állnak helyette is, kiderítik, hogy melyik bulvárújságíró teregette ki a magánéletét, és kiszivárogtatják a titkait. Hutchins azóta próbálja csitítani felbőszült követőit, és azzal érvelt, hogy ő már megtudta,  milyen kiszolgáltatott érzés a média középpontjában lenni, ezért senkinek nem kívánja ezt a sorsot.