Trump és Netanjahu is elítélte az angliai merényletet

 

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és a közel-keleti térségben tárgyaló Donald Trump amerikai elnök is kemény szavakkal ítélte el az előző esti manchesteri robbantást.

A Palesztin Hatóság területén fekvő Betlehembe látogató Donald Trump legmélyebb részvétéről biztosította a terrortámadás halálos áldozatainak hozzátartozóit. “Abszolút szolidárisak vagyunk az Egyesült Királysággal” – mondta Trump, és “gonosz veszteseknek” nevezte a terroristákat.

“Nem nevezném szörnyeknek őket, mert szeretnék ezt a kifejezést. Mostantól fogva veszteseknek hívom őket, mert azok: lúzerek, és ha többen is lesznek, akkor is csak vesztesek”- hangsúlyozta az amerikai elnök.

“Az utóbbi napokban, a külföldi utamon arról beszéltem, hogy társadalmunk nem tolerálhatja a vérontás folytatását, egy percig sem tűrhetjük tovább az ártatlan emberek lemészárlását, és a mostani támadásban főként ártatlan gyerekek voltak” az áldozatok – tette hozzá.

“A terroristákat és a szélsőségeseket, a segítőiket és a támogatóikat örökre ki kell zárni a társadalmunkból. Fel kell számolni ezt a gonosz ideológiát, vagyis teljesen el kell törölni, és védeni kell az ártatlanok életét”- hangoztatta Donald Trump.

Az izraeli kormány is elítélte, és rettenetes terrortámadásnak nevezte a történteket. “Részvétemet küldöm a meggyilkoltak családtagjainak, és gyors gyógyulást kívánok a sebesülteknek” – mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök. “A terrorizmus globális veszély, s a felvilágosult országok feladata, hogy mindenütt legyőzzék” – tette hozzá.

Izrael londoni nagykövetségén félárbócra eresztették a zászlókat a szolidaritás jeleként, és Mark Regev nagykövet együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit. ”A szabad világ értékeit és kultúráját fenyegető iszlám terrorizmus elleni globális háború közepén vagyunk”- hangsúlyozta Jiszráel Kac hírszerzési miniszter is, és az országok közötti biztonsági együttműködést erősítését sürgette.