Pál Tibor: vetésforgóban kellene működnie a szórakozóhelynek és a parkolónak

 

"Vetésforgóban" kellene szórakozóhelynek és P+R parkolónak működnie a Budapest Park helyén - hangsúlyozta a Főpolgármesteri Hivatal hétfői közleményére reagálva Pál Tibor ferencvárosi szocialista önkormányzati képviselő az MTI-nek.

A Budapest Parkkal kapcsolatban voltak aggályok indulásakor, de mára gyökeret eresztett, “egy olyan kulturális tér, ami érdekes”, ezzel semmi baj nincsen – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, aki szerint azon kellene változtatni, hogy “szezonon” kívül a terület “konténerraktárként működik”, ahol felszereléseket tárolnak, holott más funkcióval is működhetne a következő tavaszig.

Ebben az esetben lehetne olyan környezetbarát burkolatokat használni, amelyeket nem kell minden évben felszedni; “nem az a cél, hogy a Budapest Parkot zárjuk be” – jelentette ki az MSZP-s képviselő, hozzátéve, ősztől tavaszig amúgy is zárva tart a létesítmény.

A Főpolgármesteri Hivatal hétfő délutáni közleménye szerint az MSZP ferencvárosi frakcióvezetőjének a Budapest Park szórakozóhelyet érintő interpellációjából egyértelműen kiderül, hogy az ellenzéki politikus az említett területen P+R parkolót kíván kialakíttatni.

Mint írták: a IX. kerületi polgármester, Bácskai János hivatalosan megküldte Tarlós István főpolgármesternek Pál Tibor, az MSZP ferencvárosi frakcióvezetőjének a Budapest Park szórakozóhelyet érintő interpellációját. “A leírtakból egyértelműen kiderül, hogy a képviselő az említett területen P+R parkolót kíván kialakíttatni” a kulturális rendezvények időszakán kívül – írta a hivatal.