Kiszivárgott a Facebook belső szabálykönyve

 

A terrorizmusról, az erőszakról és a sexuális tartalmak szabályozásáról szól a titkos belső szabálykönyv - olvasható a The Guardian internetes oldalon.

A Facebook titkos szabályai és irányelvei alapján eddig bárki bármit közzé tehetett a világhálón. A The Guardian szerint ez egy globális vitához vezett a közösségi média szabályaival és etikájával kapcsolatban.

A Facebook belső szabálykönyve a csaknem 2 milliárd felhasználó posztjait szabályozza, eldönti, mi az, ami megfelel a médiaetikai szabályoknak és kikerülhet a közösségi oldalakra.

A The Guardian megvizsgált több mint 100 oktatói kézikönyvet, táblázatot és folyamatábrát is, amelyek mind azt mutatják, hogy a Facebooknak mérsékelni kell az olyan tartalmakat, melyek az erőszak, a gyűlöletbeszéd, a terrorizmus, a pornográfia, a rasszizmus és az önsérülés fogalmaival foglalkoznak.

A Facebook fájlok elsőként tekintik meg a webhely által megfogalmazott kódokat és szabályokat, amelyek hatalmas politikai nyomást gyakorolnak Európában és az Egyesült Államokban egyaránt.