A szaúdiak is érdeklődnek a Virtuózok iránt

 

Mesterkurzust tartottak vasárnap a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató felfedezettjeinek. A verseny után ugyanis nem engedik el a tehetségek kezét, ugyanúgy támogatják őket. Vasárnap Bogányi Gergely, Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is foglalkozott velük. Sőt még egy szaúdi küldöttség is érkezett a programra, akik a magyar zeneoktatásra is kíváncsiak voltak - hangzott el az M1 Híradójában.

Elismert művészek tartottak mesterkurzust többek között a Virtuózok korábbi évadaiból felfedezett tehetségek számára. A tévéadással ugyanis nem fejeződött be a tehetségek támogatása, a későbbiekben is segítik az érvényesülésüket.

- Nagyon sokat köszönhetek a Virtuózoknak, rengeteg helyre és rengeteg híres embernek játszhattam már, ami nélkülük nem sikerülhetett volna, mint például ma Roby Lakatos hegedűművésznek, akit természetesen kiskorom óta ismerek, és nagyon tetszik, amit játszik – nyilatkozta Sándor Zoltán, a Virtuózok első évadának döntőse.

A mesterkurzust Bogányi Gergely zongoraművész, Molnár Levente operaénekes és Lachegyi Imre furulyaművész mellett Roby Lakatos hegedűművész tartotta, aki kifejezetten erre az alkalomra érkezett Belgiumból.

- Egy olyan technikával játszom, ami talán már feledésbe merült, bár itt tanultam még annak idején Budapesten. Elég régi metódus, de ezt szeretném felvázolni a fiataloknak – mondta el Roby Lakatos hegedűművész.

A mesterkurzus Bogányi Gergely és a Kis Virtuózok Alapítvány jóvoltából jött létre. A Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas zongoraművész ugyanis első magyar művészként adott komolyzenei koncertet Szaúd-Arábiában, óriási sikerrel.

Ez az alkalom lehetőséget teremtett arra is, hogy a Szaúd-Arábiából érkező küldöttség megismerhesse a magyar zeneoktatást és azt, hogy a fiatal tehetségek számára milyen út vezetett a Virtuózokig.

A nap végül  -a Virtuózok tehetségeivel- egy koncerttel zárult, amelyen a szaúdi küldöttség is részt vett, akik a műsor angol nyelvű adását is megnézték.