Megvannak a Virtuózok döntősei

 

Kristóf Réka, Lukács Gergely és Beéri Benjámin jutott a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató döntőjébe a nagyok korcsoportjából pénteken.

A műsorban kilencen mutatták be produkciójukat a zsűrinek kamarazenekari kísérettel: Lukács Gergely tubás, Kristóf Réka, Bojtos Luca és Sellei Etelka énekes, Rácz Robertó és Bonino Anna-Sophia hegedűs, Szaller István szaxofonos, Beeri Benjámin trombitázó tenor és Kéringer Dávid klarinétos küzdött a döntőbe jutásért.

A muzsikusok a Budapest Jazz Orchestrával is előadtak egy közös számot.

Virtuózok válogató 2017

A nagyok korcsoportjának legjobbjai is professzionális produkciókkal lepték meg a nézőket és a szakmai zsűri tagjait is, éppen ezért az ítészek ebben az adásban döntöttek a legnehezebben, sok vita volt a továbbjutók személyéről.

A Duna televízióban felvételről sugárzott adás végén a zsűri végül Kristóf Rékát, Lukács Gergelyt és Beéri Benjámint juttatta a május 26-i élő döntőbe. Balázs János zongoraművész a Kis Virtuózok Alapítvány segítségét kérte és az egyik versenyzőt külön is megjutalmazta, a díjazott ifjú tehetség személye a döntőben derül majd ki.

Az idei széria műsorvezetői, Koltay Anna és Bősze Ádám.

A három korcsoport – kicsik, tinik és nagyok – válogatóit és elődöntőit felvételről láthatják a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik után a kicsik, majd a nagyok elődöntőiből is három-három versenyző mehet tovább a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.