Magyar rendőrök kapták el a román férfit, aki a németeknél gyilkolt

 

Alsónémediben fogtak el egy román férfit, aki ellen egy Németországban elkövetett gyilkosság miatt európai elfogatóparancs volt érvényben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a német rendőrség 2016 decemberében kereste meg azzal a magyar hatóságot, hogy segítsen felderíteni egy Németországban történt emberölés egyik elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a 24 éves férfi társaival 2016 májusában Rajna-vidék-Pfalz tartományban betört egy egyedül élő 86 éves asszonyhoz, akit brutálisan bántalmaztak és értékei átadására kényszerítettek. Az idős nőt életveszélyes állapotban hagyták magára, és belehalt sérüléseibe. A 24 éves férfi társait a német rendőrök elfogták, a román állampolgárságú gyanúsított azonban ismeretlen helyre szökött, ezért vele szemben európai elfogatóparancsot adtak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megkezdték az adatgyűjtést, majd külföldi kollégáikkal folyamatosan egyeztetve megállapították, hogy a férfi Németország, Ausztria, Magyarország és Románia között váltogatja tartózkodási helyét. A magyar rendőrök idén május elején úgy értesültek, hogy a férfi Magyarországra érkezett.

A férfit összehangolt rendőri akció keretében hétfőn, a Pest megyei Alsónémediben elfogták és őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról később döntenek.