Gréczy szerint „furcsa játék” indult meg az MSZP-ben

 

Bár a választások csak jövő tavasszal lesznek, a pártok már kampányüzemmódba kapcsoltak: Gyurcsány Ferenc és Botka László is járja az országot. A DK szóvivője szerint a közös listához és programhoz már hónapokkal ezelőtt le kellett volna ülni tárgyalni, ez azonban még nem történt meg a DK és az MSZP között.

Mindaz, amit Botka László decemberben ígért, vagy eltervezett, abból semmi nem valósult meg – mondta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hozzátette: Botka az ellenzéki pártokkal való tárgyalásai kudarcba fulladtak, a felmérések szerint az MSZP támogatottsága pedig nem nőtt.

Gréczy Zsolt azt is mondta, a közös listához és programhoz már hónapokkal ezelőtt le kellett volna ülni tárgyalni, bár a DK továbbra is nyitott arra, hogy jelentkezzen az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője. MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Közölte: a DK a 2002-2010 közötti időszakra büszkén tekint, amikor is szabad, demokratikus jogállam volt, amikor az emberek jobban éltek, mint most, erősebb volt a forint, nem volt ilyen bajban az egészségügy, az oktatás, új egyetemeket építettek, nem pedig stadionokat.

Hozzáfűzte azt is, hogy az MSZP-n belül egy „furcsa játék” indult meg. „Ha belül vannak meccseik, játsszák le” – fogalmazott.

Úgy vélte, a „fizessenek a gazdagok”-szlogen több sebből vérzik, hiszen vannak tisztességes gazdagok, akik sok adót fizetnek. Gyurcsány is például rendesen fizeti az adót – tette hozzá. Botka László maga is bajba került vagyonnyilatkozatával, vagyis volt egy eltitkolt vagyongyarapodás, amely nem erősíti ezt a jelszót – mondta Gréczy Zsolt.