„Komikusra” sikerült az MSZP sajtótájékoztatója

 

Kifejezetten komikusra sikerült az MSZP sajtótájékoztatója a szocialisták által meghirdetett média bojkott harmadik napján – ezt mondta több újságíró az M1-nek. Burány Sándor, miután a költségvetésről beszélt, kapott egy kérdést az M1 riporterétől, aztán egy másik bojkottált tévé munkatársától, de ezekre csak azt válaszolta, hogy nem válaszol. Majd csaknem szó szerint ugyanezt a kérdést feltette egy nem bojkottált tévé riportere, és ekkor már válaszolt. A választ a bojkottált tévék is hallhatták. Lehet, hogy ezzel Burány Sándor bojkottot sértett. Az M1 próbált utánajárni.

Először az M1 riportere kérdezte az MSZP-s Burány Sándort arról, hogy őt érintheti-e Botka László kijelentése, miszerint a 2010-es választási kudarc főszereplői, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítői nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as országos választási listáján.

Miután a frakcióvezető-helyettes megtagadta a válaszadást, másnak adta meg a kérdezés lehetőségét.

Az Echo TV riportere hasonló kérdéssel fordult a baloldali politikushoz. Választ azonban ő sem kapott, Burány Sándor annyit mondott: azt ugyan nem tudják megakadályozni, hogy az általuk kormányközelinek tartott médiumok ne legyenek jelen a párt sajtótájékoztatóin, kérdéseikre választ viszont nem fognak kapni.

Amikor a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV riportere feltette ugyanazt a kérdést, amit az M1 és az EchoTV, akkor viszont már részletesen válaszolt. Azt azonban az M1 nem adta le, nehogy a bojkott megszegése rontsa Burány Sándor helyzetét az MSZP-ben. Ugyanis, ha komolyan veszik a pártban, amit Botka László mond, akkor a frakcióvezető-helyettes is bajba kerülhet: ugyanis 2010 előttig komoly szerepet vállalt a párt életében, sőt Gyurcsány Ferenc kormányában államtitkári megbízást kapott.

Vállalni kellene a vitákat

Az MSZP egyik markáns alakja – aki szintén 2010 előtt is ikonikus vezetője volt a szocialistáknak – az egészet másként gondolja.

Az Echo TV-ben – vagyis azon a csatornán, amelynek Burány Sándor vasárnap nem válaszolt – beszélt arról, hogy nem tartja jó ötletnek a bojkottot, szerinte egy politikusnak vállalni kell a vitákat.

A volt MSZP-vezető arról is beszélt a pártja által bojkott alá vett televízióban, hogy elnöksége és az első Fidesz-kormány idejében is felmerült hasonló a szocialistáknál, de ő akkor azt mondta mindenkinek: lehet ilyet csinálni, de akkor négy év alatt elfognak felejteni minket.