Betalált az Origo Európában

 

Betalált az Origó című dal Európában - ezt mondta Pápai Joci, amikor hazaérkezett az Eurovíziós döntőről. Az eredmények valóban azt mutatják, hogy szerették a tévénézők a magyar dalt, ugyanis beszavazták az első 10-be, egészen pontosan a nyolcadik helyre. Ez remek eredménynek számít a több mint 40 országot felvonultató mezőnyben. Egy jó hangulatú portugál produkció lett a győztes.

Nyolcadikként lépett a színpadra Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. A közönség hatalmas üdvrivalgással fogadta. A magyar versenyző hibátlanul adta elő az Origo című dalt. A horvát zsűri a magyar dalt maximális pontszámmal értékelte. Joci a szakmai bíráktól összesen 48 pontot kapott.

A nézők szavazataival együtt Magyarország végül 200 ponttal a nyolcadik helyen végzett. A finálét óriási fölénnyel Portugália nyerte. Salvador Sobral dalát a zsűri és a közönség is a legjobbnak ítélte. Második lett Belgium, a harmadik pedig Moldova. A dalversenyt jövőre Portugália rendezheti.

Betalált az Origo 

Taps és örömujjongás fogadták Pápai Jocit és a magyar delegációt vasárnap reggel a Liszt Ferenc repülőtéren. Az M1-nek azt mondta: az elmúlt napok munkája édes teher volt számára, és hogy több ország kiadója is megkereste már.

Joci a jövőt illetően a következőt mondta: ,,Nagyon nyitott felém Európa és a legnagyobb kiadók mindegyike megkeresett, aki ott volt például a bolgár stábnak a kiadója is, aki a legnagyobb Bulgáriában. És tényleg azt kell, hogy mondjam nagyon betalált az Origo Európa szinten.”

Pápai Joci az elmúlt időszak egyik legeredményesebb Eurovízió-szereplésén van túl. Az övénél jobb helyezést mostanában Kállay-Saunders András tudott elérni, aki 2014-ben ötödik lett a Running című dalával.