Felhőszakadás, jégeső, szélvihar jön

Nem sok jót mond péntekre a meteorológiai szolgálat, több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra, főként az északi, északkeleti országrészben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Délelőtt a keleti országrészben is csökken a felhőzet, majd a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett mindenütt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés.

Több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra, főként az északi, északkeleti országrészben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, de zivatarok környezetében akár komolyabb szélrohamok is lehetnek. A szolgálat négy dunántúli megye kivételével péntekre az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt. Több megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de északkeleten néhol 19 fok is lehet. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.