Fantasztikus etnozenei sikert aratott Pápai Joci

A korábbi Eurovíziós Dalfesztiválokon egyértelmű volt, ki lesz majd a döntős, de ezt most egyáltalán nem lehet tudni – jelentette ki Cser Attila, az MTVA Skandináv-tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában.

A tegnapi elődöntő után egyértelmű volt, hogy Pápai Joci a három legjobb produkció között szerepel a finn nemzeti televízió szavazásában.

Megjegyezte: Joci mellett még hárman énekelnek anyanyelvükön. A dalfesztivál 1956-ban indult, akkor még mindenki az anyanyelvén énekelt. Érdekes pont volt 1974, amikor az ABBA a Waterloo című számával világhírűvé vált. Amikor felszabadították az angol nyelvű éneklés lehetőségét, mindenki ezen a nyelven mutatta be a produkcióját. Most pedig azt láthatjuk, van négy anyanyelvi produkció, és Joci talán az első, aki roma nyelven szólal meg – emelte ki.

Fantasztikus etnozenei sikernek lehettünk részese már eddig is, hiszen aki bekerül az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, már győztes – hangoztatta.

Ez a világ legnagyobb élő televíziós show-ja majd 200 millió nézővel, idén már az Egyesült Államokban is közvetítik – hívta fel a figyelmet.