Először adott interjút súlyos műtétje és felépülése után Tahi Tóth László

Hosszú betegeskedés és életmentő műtét után a művész először az Önök Kérték című műsorban beszél állapotáról, terveiről és arról, hogyan tudta végigjátszani az előadást, mielőtt kórházba került. A műsorban Bényi Ildikó beszélget Tahi Tóth Lászlóval.

Tahi Tóth László, a Vígszínház társulatának tagja még január 21-én a Hattyúdal a Republic együttessel című kétrészes zenés komédia előadása közben lett rosszul. Fájdalmai ellenére végigjátszotta a darabot, csak ezután szállították kórházba. Később kiderült, hogy egy korábbi stroke állhat a háttérben, ami miatt egy ér nyomta az agyat. A vizsgálatokat komoly műtét és hosszas kezelés követte, de szerencsére a színművész felépült.

Első interjúját pedig az Önök kérték! műsorának adta, Bényi Ildikó beszélgetett a Kossuth-díjas művésszel.

A május 16-án adásba kerülő műsorból sok minden kiderül, többek között az is, hogy Tahi Tóth László kórházi kezelése alatt kapta meg a Kossuth-díjat, amit felesége, Kárászi Szilvia vett át helyette és vitte betegágyához. A színművész felidézte rosszullétét is, ahogy mesélte, látszólag a semmiből jött, hirtelen minden elsötétült előtte, de már csak a finálé volt hátra, amit mindenképp végig akart játszani.

A színész visszatérésével kapcsolatban elmondta, bár nagyon sok új darabra kérték föl, ezeket egyelőre le kellett mondania, úgy szeretne visszatérni a színpadra, hogy biztos legyen magában. Hozzátette: visszatérését a következő szezon kezdetével, ősszel várhatja a közönség.

A teljes interjút 2017. május 16-án 20.24-kor nézhetik meg a Duna Televízión.