Az olasz vasutassztrájk közvetlenül nem érinti a hazánkból utazókat

Az olasz vasutasok hétvégi sztrájkja közvetlenül nem érinti a Magyarországról Olaszországba vasúton utazókat, a két ország között nem jár közvetlen személyszállító vonat, az utasok java része bécsi átszállással közlekedik - közölte a MÁV csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A Mávinform tájékoztatása szerint az olasz vasutasok munkabeszüntetést tartanak május 13-án este kilenc és 14-én este kilenc óra között, a 24 órás sztrájk ideje alatt az olasz vasút belföldi forgalmában vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedik majd.

A sztrájk miatt az utasok az Olaszországba, illetve az Olaszországon át irányuló utazásukról lemondhatnak.

A Magyarországon váltott jegyeket, ülőhelyjegyeket, egyéb helybiztosításokat a Máv-Start kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, vagy más időpontra érvényesíti a jegyet.

Amennyiben az utasok az utazásról nem mondanak le, de a sztrájk miatt nem tudnak közlekedni, a jegyeik záradékolásáról külföldön kell gondoskodniuk. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik – tájékoztatott a Mávinform.