Kiadó lakásokban buzdít mészárlásra az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam arra buzdítja "magányos harcosait", hogy áldozataikat kiadó lakások internetes reklámozásával vagy az eBay-en és hasonló weboldalakon hirdetett árucikkek segítségével csalogassák magukhoz.

Az Iszlám Állam magazinja előszeretettel okítja olvasóit a gyilkolás különböző módszereire: írásaikban eddig a kocsis gázolás, az élve elégetés és a késsel ölés leghatékonyabb módszereit részletezték, de legfrissebb cikkükben a túszejtés szabályairól publikáltak egy ijesztő “kisokost” – írja a Mail Online.


A tíz nyelven megjelenő Rumiyah online magazinban nem tartják célravezetőnek a hagyományos túszejtés módszereit, mivel meglátásuk szerint sok problémával jár több embert életben tartása. Követőiket inkább arra bátorítják, hogy bevásárlóközpontokban, mozikban, bárokban, jégpályákon, éttermekben és iskolákban csapjanak le, ahol egyszerre sok ember tartózkodik. Az írásban kitérnek arra, hogy a túszejtés akkor hatásos, ha a foglyok nem élik túl a támadást, mint a párizsi Bataclan koncerttermében.

Interneten hirdetett kiadó lakás a csali

A legbizarrabb javaslat viszont a túszok csalogatásáról szól. Olyan internetes oldalakat ajánlanak követőiknek, mint a Craigslist, az Ebay és a Loot, de a legújabb ötletként azt ajánlják, hogy úgy lehet a legkönnyebben túszokat szerezni, ha egy stúdióapartmant reklámoznak az interneten. Így nem nagycsaládosok érkeznek, hanem legfeljebb párok, akiket könnyen csapdába ejthetnek és végezhetnek velük.