Székely fesztivál lesz Budapesten

A hétvégén rendezik meg a harmadik Székely Fesztivált Budapesten, ahol péntektől vasárnapig 100 kiállító kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várja a látogatókat. Varga Mihály, a rendezvény fővédnöke azt mondta: fontos, hogy ne csak ilyenkor, de a hétköznapokon is odafigyeljünk a határainkon kívül rekedt magyarságra.

“Ez egy nagyon fontos esemény, mert ilyenkor mindig lehetőség van arra, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy az ország, a nemzet történelmi adottságai miatt igen jelentős, többmilliós népesség rekedt határon kívül, de ezek iránti felelősségünk az változatlan, tehát igenis odafigyelünk rájuk, és igyekszünk nekik segíteni nemcsak az ünnep, hanem a hétköznapokon is” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

“Ez a rendezvény Székelyföld találkozása Budapesttel, a budapestiek és az ország már részéről ideérkezők nézhetik, ismerhetik meg Székelyföldet, a hagyományait, a termékeit, az áruit, a kultúráját, az idegenforgalmi lehetőségeit, és végül, de nem utolsó sorban azokat a vállalkozóit is, akik képesek egyre inkább versenyképes termékeket gyártani”  – tette hozzá.