Jövő héten kibervédelmi hét lesz Magyarországon

A világ legjelentősebb üzletmenet-folytonossági intézménye, a londoni központú Business Continuity Institute (BCI) több, mint 100 országban, mintegy 8000 nemzetközi szakember részvételével hívja fel a vállalatok és intézmények, továbbá a felhasználók figyelmét a virtuális hálózatokban növekvő digitális kockázatokra.

A BCI május 15-19. között immáron 5-ik alkalommal szervezi meg globális üzletmenet-folytonossági hetét, melyet hazai partnerszervezete segítségével először tartanak meg Magyarországon. A rendezvénysorozat a vállalatok krízis-menedzsement, valamint aktuális kibervédelmi kihívásait és az ezekre adható megoldásait járja körbe.

Kibertámadás (Fotó: AFP)

Kibertámadás (Fotó: AFP)

“A globális felmérések szerint jelenleg a kibertámadások képezik a legjelentősebb kockázatot a vállalatok és szervezetek életére. A téma növekvő jelentőségét és összetettségét az egyre nagyobb kárt okozó informatikai támadások híre mellett a technikai fejlődés sebessége, és az ezzel lépést tartani igyekvő jogszabályok és vállalati erőforrások kihívásai adják.” – mondta Rónaszéki Péter információ-biztonsági szakértő.

Az eseménysorozat palettáján szerepelnek többek között angol és magyar nyelvű webinárok, élő szakmai előadások, ahol neves kiberbiztonsági és üzletmenet-folytonossági szakemberek beszélnek a témáról.

Része a hét eseményeinek egy tudatosító plakátkampány is, ahol a leginkább kritikus biztonsági problémákra hívják fel a munkavállalók figyelmét. A rendezvényeken való részvétel minden esetben ingyenes, de regisztrációhoz kötött.