Elítéltek két "gyilkos bohócot" Németországban

Németországban elítéltek két fiatal nőt súlyos testi sértésért, miután „gyilkos bohócnak” öltözve úgy ráijesztettek egy családos nőre, hogy azóta is pánikrohamai vannak.

A 18 és 20 éves lányok „gyilkos bohócnak” öltözve jelentek meg egy család würzburgi házánál éjfél előtt pár perccel, közben egy harmadik filmezte őket. Az anya már rég aludt akkor, férjével és két gyerekükkel egyaránt, amikor a két bohóc becsöngetett, mikor válaszolt, azok elkezdtek sikoltozni és ugrálni a ház előtt, az egyik homokozós játékkal kezében.

Az egyik rémisztgető azt mondta: „nagyon hülye voltam és nagyon sajnálom”. A három lány azt mondta, hogy csak unatkoztak és szerettek volna kicsit „mókázni”.
Nos, hála nekik az anya azóta poszttraumatikus stressz szindrómában szenved, sokkal ingerlékenyebb, alvászavarai és pánikrohamai vannak. A férje azt is elmondta, hogy az este óta a neje nem tud bizonyos napi teendőket elvégezni.

Forrás: Shutterstock

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

A 18 és 20 éves bohócokat súlyos testi sértésért néhány száz eurós kártérítés megfizetésére kötelezték, az idősebbet emellett elzárják egy hétre, mivel korábban már volt dolga a hatóságokkal. A fiatalabbnak 80 órányi közmunkát kell elvégeznie.

Ez a bohócos őrület először az Egyesült Államokban jelent meg tavaly Halloweenkor, később Európába is átterjedt.

A würzburgi bíróságon a bíró elmondta: a két lány performansza egyáltalán nem veszélytelen, képzeljék el, mi történik, ha egy idős emberrel csinálják ezt meg.

Az áldozat azt is elmondta, hogy szerinte először fel sem fogták a fiatalok, hogy mit csináltak. Pár nappal később véletlenszerűen összefutottak a városban, azok pedig kiröhögték és poénkodtak rajta.

Az idősebb azóta többször is bocsánatot kért az anyától, a fiatalabb ugyanakkor közönyös maradt az ügy iránt. A bíró hozzátette: „jogilag már felnőttek, de még meg kell tanulniuk úgy is viselkedni”.