Kocsis: szükség van a magyar emberekre a Brüsszel elleni harcban

Egészen más úgy a Brüsszellel folytatott vitákban tárgyalni nemzeti, illetve gazdasági kérdésekről, hogy a kormány a magyar választók egy jelentős részének a véleményét maga mögött tudhatja - mondta Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körút szolnoki állomásán.

A politikus a szolnoki fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezért különösen fontos, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.  Úgy látják – tette hozzá -, hogy a már beérkezett válaszok döntő többségében az emberek támogatják a kormány politikáját.

Kocsis Máté emlékeztetett: a bevándorláspolitika mellett Magyarország több, gazdasági jellegű ügy eltérő megítélése miatt áll Brüsszellel vitában. A vitákkal kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar embereknek tisztán kell látniuk: “két világ között választhatnak”.

Az egyik, a jelenlegi kormányzat által képviselt, nemzeti és gazdaság érdekekre épülő magyar, míg a másik, egy globális, pénzügyi spekulációk jellemezte politika – mondta. Kocsis Máté arra figyelmeztetett, hogy “a másik oldal erejét nem szabad lebecsülni”, mert médiatámogatottsága és pénzügyi befolyása alapján jelentős erőről van szó.

Látni kell például, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezeteken keresztül hogyan próbálják meg a magyar közvéleményt manipulálni, és azt is, hogy “Soros zsebében jó néhány politikus ott lapul a baloldali pártokból” – tette hozzá. Kérdésre válaszolva azt mondta: eddig körülbelül félmillió válasz érkezett vissza, és ez a nagyságrend körülbelül megfelel annak, amit a korábbi nemzeti konzultációknál tapasztaltak.