Negyven szúrással sem tudták megölni a Balaton egyik urát

Negyvenszer szúrta meg, végül egy féltéglával verte agyon áldozatát egy fiatal férfi Balatonföldváron. Az áldozat egy országszerte ismert vállalkozó volt, gyilkosa is neki dolgozott. Állítólag a fizetésen vesztek össze, de szakértők szerint az ilyen brutális emberölések hátterében egy elszámolási vitánál mélyebb, személyesebb indíték is lehet. A Kékfény riportja.

Félárbócra eresztett kalózzászlót lenget a szél egy balatonföldvári ingatlannál. A Balaton éjszakai életének ismert alakja élt a házban, múlt időben, mert már halott. Megölték, gyakorlatilag kivégezték őt múlt héten kedden. De nem alvilági leszámolás áldozata lett.

Szijártó István ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója azt mondta: a helyszínen talált nyomok nem üzleti ügyre, hanem személyes okokra utaltak. Ezért a nyomozás során a legerősebb verzió az volt, hogy a sértett környezetében élő embereket kezdték átvizsgálni.

Egy 19 éves fiú végzett a Balaton egyik urával. A fiú brutális kegyetlenséggel gyilkolt: legalább negyvenszer szúrta meg az áldozatot, végül egy féltéglával verte agyon. A rendőrök négy órán belül elfogták őt.

Nyugalom volt a környéken 

Balatonföldvár külterületén a környék csendes, csak a kutyák ugatnak. Mécsesekkel emlékeznek az áldozatra, G. Gáborra. Az 52 éves jó kötésű férfit minden szórakozóhelyen ismerték. A szomszédok viszont szinte semmit sem tudtak róla. Csak köszönőviszonyban voltak egymással.

Egyikük, Szabó Imre Sándor szerint jó volt G. Gábor mellett lakni, mert bizonyos fokig biztonságot jelentett a környék számára a jelenléte. A szomszéd találta meg G. Gábor holttestét, ő hívta a rendőröket is, és az ő téglájával verték agyon az áldozatot.

A halál helyén is mécsesek égtek. A földön nedves folt látszik még mindig, a szomszéd azt mondta, azok mind-mind vérnyomok.

Ő volt a mindenes 

A rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni a tettest. Százával hallgatták ki a környék tanúit. Egy rendőrtanonc értékes nyomra bukkant egy dohányboltban. A gyilkos ott vett magának vizet véres ruhában. Az eladó személyleírást adott róla, ami illett az egyik alkalmazottra. F. István így került úgymond képbe.

A lakásán fogták őt el, addigra elégedte a ruháit, de mindent bevallott. Vallomása szerint másfél éve ismerte meg az áldozatot egy rendezvényen, munkát kapott tőle. Először biztonsági őrként, majd a ház körül dolgozott nála.

Eleinte nem volt semmi gond. Rendesen megkapta a bérét, aztán elmaradozott a fizetés. Aztán már pénz helyett pofonokat kapott a főnöktől. Elege lett a gyilkosnak. Volt, mikor egészen a francia idegenlégióig szökött, de nem vették fel, pár hét után visszatért a gazdájához.

Művelte a kertet, nyírta a füvet, sofőrködött, testőrködött, takarított, felszolgált a házibulikon, és közben egyre mérgesebb lett a viszonyuk.

Negyven késszúrás is kevés volt 

A kigyúrt góré kedden érte ment Látrányra. A későbbi gyilkos magával vitt egy kést. Beült a kocsiba, majd megérkeztek a házhoz. Már az autóban egymásnak estek.

A kocsiban többször megszúrta az áldozatot, de a sértett még ki tudott szállni. Utána a ház előtt folytatódott a verekedés és a késelés – magyarázta Szijártó István ezredes.

G. Gábor szívós fickó volt. Gyilkosa csak szúrt és szúrt, felsőtestre és fejre, olyan erővel, hogy a saját pengéje beletört a testbe. Az idősebb férfi még mindig élt. F. István ekkor a kocsiból kivette az áldozat kését, és azzal folytatta a kaszabolást. Aztán felkapta a térburkoló téglát és nagy erővel, többször lesújtott G. Gábor fejére. Addig ütötte, amíg mozgott, sikerült megölni őt.

Egyelőre emberölés alapesetével gyanúsítják őt, ám a nyomozók szerint jó eséllyel megáll majd a különös kegyetlenség is.