Újabb átverés: kamu orvosi műszereket adtak el időseknek

A veszprémi rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást öt gyanúsított ellen, akik idős embereket tévesztettek meg - közölte a rendőrség honlapján.

Az eddigi adatok szerint a férfi az általa vezetett cég nevében, 2017 elején egy olyan irodát nyitott Veszprémben, ahol idős személyek egészségügyi felmérését végezték.

A cég munkatársai egy telefonos szolgáltatás igénybevételével kizárólag időseket kerestek fel, akiket ingyenes orvosi vizsgálatra, egészségfelmérésre hívtak. A megjelenteket biztosították arról, hogy nem termékbemutatón fognak részt venni, vásárlási kötelezettségük a felmérést, orvosi vizsgálatot követően nem is lesz.

Az irodában megjelenő idős embereket regisztrálták, majd egy magát szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó orvosnak kiadó 46 éves budapesti férfi egészségmegőrző eszközökkel „ teljes állapotfelmérést” végzett. Ezután közölte a megvizsgáltakkal, hogy olyan betegségük van, amin csak az általuk felkínált, orvosi műszerként bemutatott egészségmegőrző termékek használatával javíthatnak, melyek egyenként akár több százezer forintba is kerültek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves budapesti lakos, aki előzetesbe került, és négy szabadlábon védekező társa ellen. A gyanúsítottak közel 20 sértettet tévesztettek meg, akiknek összesen mintegy 5 millió forint kárt okoztak azzal, hogy az általuk kínált termékeket, a forgalmi értéküket többszörösen meghaladó áron adták el.