Keleten eső, nyugaton napsütés várható

A két véglet közt a középső területeken változó felhőzetre, és főként délután záporos csapadékra, zivatarokra is számíthatunk.

A Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult ég mellett időszakosan várható eső, zápor, illetve egy-egy beágyazott zivatar. Másutt változó vastagságú és mennyiségű felhőzetre van kilátás, kelet felé haladva egyre hosszabb időre süt ki a nap. Záporeső több ismétlődő jelleggel várható, helyenként zivatarok is kialakulnak. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, de a Tiszántúlon estig délnyugati szél lesz a jellemző. Többfelé erős, néhol viharos közeli széllökések várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb. Késő estére 6, 17 fokra hűl le a levegő.

Északnyugaton vastag felhőzet és ismétlődő eső, zápor várható, délkeleten ugyanakkor a nap nagy részében csak magasszintű felhőzet szűri a napsütést, arrafelé késő délutántól, estétől fordulhat elő csapadék. Az ország többi részén erősen és közepesen felhős időszakok váltakoznak, kora délutánig elszórtan, majd egyre többfelé alakul ki zápor, néhol zivatar. A Dunántúl északi részén az északi, másutt a délnyugati, déli szelet kísérik többfelé erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északnyugaton 5 és 10, másutt 10 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugat felől délkelet felé haladva egyre magasabb lesz: a Dunántúl északnyugati felén már csak 7 és 13, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén még 20 és 25 fok között valószínű.