Kevesebb mint 4 évet kapott a 3 afgán migráns, akik csoportosan erőszakoltak meg egy svéd nőt

Meglehetősen enyhe büntetést kapott az a három afgán migráns, akik januárban csoportosan megerőszakoltak egy svéd nőt, miközben az egészet Facebookon közvetítették.

Az Uppsala Kerületi Bíróság 27 hónapra ítélete az egyik férfit nem erőszakért és abban való segédkezésért. A másik kettő egy évet, illetve 6 hónapot kapott.

Az áldozatot bedrogozták, majd megerőszakolták, miközben élőben közvetítették egy zárt Facebook-csoportban. Nevetgéltek és fegyverrel hadonásztak.  A svéd sajtóban megjelent beszámolók szerint az áldozat szinte teljesen eszméletlen állapotban volt, amikor letépték róla a ruhát, és azt is látni lehetett, hogy az egyik férfi ráfekszik. „Megerőszakoltunk” – mondta a közvetítés végén egyikük, mielőtt nevetésbe tört ki. „Hárman egy ellen, ha-ha-ha” –  a csoport egyik tagja ezt írta kommentben a videó alá.

A három férfi ezután egy újabb élő videót tett közzé az oldalon, amin a beszámolók szerint arra kényszerítették a nőt, hogy kijelentse, nem lett erőszak áldozata. Egy szemtanú elmondása szerint az egyik férfi mondta meg a nőnek, hogy mit kell mondania. A felvétel azzal ért véget, hogy a rendőrök betörtek a lakásba.

svéd

Forrás: Facebook

A két huszonéves és a tinédzser „migrációs háttérrel rendelkező” elkövetőt januárban kapták el Uppsalában, Stockholmtól északra, miután a rendőrség fülest kapott a csoportos erőszakról.

A börtönön kívül 37,5 ezer dollárnak megfelelő svéd koronát is fizetnie kell a meg nem nevezett, harmincas éveiben járó nőnek. Egy másik nő pedig már korábban jelentkezett, hogy felismerte az egyik erőszakolót, ugyanis vele is ezt tette korábban.

Az ügyészség kezdeményezte azt is, hogy a két fiatalabb bűnözőt deportálják Afganisztánba.