Gyermekortopédiai központ lett a Budaörsi Egészségügyi Központ

Teljesen gyógyíthatók az időben észrevett, tehát a két éves kor előtt felfedezett ortopédiai elváltozások a gyerekeknél, például a csípőficam, a dongaláb vagy a ferde nyak - erre hívja fel a figyelmet a Budaörsi Egészségügyi Központ főorvosa. Szerinte ezért is fontos, hogy mindenki részt vegyen a szűrővizsgálatokon. Az intézmény mostantól gyermekortopédiai központként is működik, 12 településről fogadják a pácienseket - hangzotte

Csákányi László ortopéd főorvos azt mondta: fontos, hogy a gyerekek 2 éves korukig több vizsgálaton is átessenek, mert ebben a korban még kezelhetők az elváltozások. Hozzátette: ha korai felismerés történik, akkor elmondható, hogy 95-98 százalékban nyom nélkül meggyógyítható a gyermek.

Ezen kívül több mint 30 szakrendelés működik az egészségházban. A budaörsiek mellett a környező települések lakóinak járóbeteg szakellátását is itt biztosítják. Ez mintegy 250 ezer embert jelent. Tavaly novemberben Budaörs vezetése – átmenetileg – egy új céget bízott meg az intézmény üzemeltetésével. Azt mondták, a betegellátás azóta is folyamatos.

Sikerült modernizálni a folyamatokat, számos diagnosztikai berendezést vásároltunk. Megtartottuk az addigi orvoscsapatot, sőt új orvosokat is szerződtettünk. Sikerült szinten tartani az ellátás minőségét – mondta el Zsákai Zoltán a Jump Consulting Kft. ügyvezetője.

A önkormányzat két héttel ezelőtt írta ki a pályázatot az egészségügyi központ végleges üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárásnak legkorábban június közepén lehet ereménye.