Családbarát munkahelyet választanak ismét

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is arra biztatja a versenyszféra vállalatait, vegyenek részt pályázatukon, legyenek Az ÉV Családbarát Vállalata 2017 díj nyertesei, vagy aCsaládbarát Vállalat 2017 cím birtokosai. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.

Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet szükséges.

Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés a ma és a holnap munkaerő piacán - mondta Ujvári Enikő, a Munka-magánélet munkacsoport vezetője.

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Tavalyi nyertesek:

Az Impact HUB-ban megrendezett sajtótájékoztatón a tavalyi nyertes cégek is képviseltették magukat. Szabó Zoltán, a BT ROC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy számukra a bizalom és a rugalmasság a legfontosabb. Bármennyire is szeretnek egy munkahelyet, az embereknek a legfontosabb a családjuk. Ezért mindent megteszünk, hogy rugalmasan álljunk hozzá a kollégáink igényeihez: nekünk akkor jó, ha a munkatársainknak jó - tette hozzá.

A családbarát szemlélet a Webstar Csoport Kft. esetében is kiemelt helyen szerepel a vállalati kultúrában, hiszen vonzóvá teszi a vállalatot a munkavállaló számára. Emellett kiemelt célunknak tekintjük, hogy más szervezetekkel együttműködve a fiatalokat a régióban tartsuk - folytatta Turnár Csilla, a Webstar Csoport projekt menedzsere.

Az „Év Családbarát Vállalata” Díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, a Mozgalom célja, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsen. A Mozgalom a díjakat olyan cégek számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.