Pápai Joci: nagyon figyelek befelé

Május 11-én, a második elődöntőben lép színpadra Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon, Kijevben. Pápai Joci A Dal 2017 győztese.

Normál esetben egy versenyző felméri a mezőnyt, én viszont nem teszem ezt, A Dal alatt sem tettem, valahogy nagyon figyelek befelé, magamra, az energiáimra, hogy minél jobban csoportosítsam őket a megfelelő időben – jelentette ki Pápa Joci a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nem vagyok túl jó versenyző, ezért ezt a megoldást választottam. Valahogy így könnyebb volt, nem szeretek máson győzedelmeskedni. Máshonnan közelítek ehhez a dologhoz, nekem ez a zene szeretetéről szól. Nyerjen az a dal, ami a legjobban megérinti az embereket – nyilatkozta az énekes.

Mindig hatással kell, hogy legyen rám a dal, amikor előadom, hogy ne legyen rutinszerű, ne fusson át rajtam. Érezzem a dalban az erőt és az energiát – fogalmazott.

Hiszek a dalomban, hogy látszik és érezhető benne a mélység és az érzelemdús világ. Minden erőmmel azon vagyok, hogy átadjam ezt az embereknek. Amszterdamban például énekelte a közönség velem az Origo című dalt, és abszolút favorit volt. Amikor lementünk kis csapatunkkal a színpadról, addig énekelte a közönség a refrént, míg vissza kellett mennünk, nem tudták felkonferálni a következő előadót – mesélte.

Ez azért egy visszajelzés arra vonatkozóan, hogy külföldön is szeretik ezt a dalt és számolnak vele – tette hozzá.