Vádlottak padján Botka jobbkeze

A héten indul a szegedi parkolóbérletek ügyének bírósági tárgyalása. A vádlottak között van a város alpolgármestere, valamint a polgármester, Botka László kabinetfőnöke is.

Szerdán kezdődik a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás – írta a Magyar Idők.

A lap szerint a hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján.

Az ügy előzménye, hogy 2008 és 2012 között az önkormányzat körülbelül háromszáz ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletet osztott ki Szegeden jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül.

A kedvezményezettek között több olyan személy is volt, akik érintőlegesen sem hozhatók kapcsolatba a szegedi városházával.  Ingyen parkolhatott például egy makói képviselő, aki a vizsgált időszakban a MSZP megyei elnökhelyettese volt, miközben a megyei elnök tisztét Botka László szegedi polgármester töltötte be. Kapott bérletet olyan önkormányzati képviselő is, akinek sem jogosítványa, sem autója nem volt.

A vádirat szerint a parkolóbérletek kiosztásának szegedi gyakorlata negyvenmillió forint kárt okozott – olvasható a lapban.