Munka határok nélkül?

A leterheltség, munkahely okozta frusztráltság sokak életében jelen van, ám kevesen találják meg rá a hatékony megoldást. Határokat kell tudni húzni, a jelenben élni és nem folyamatosan a következő lépéseken izgulni. Na de hogyan?

Simon Gellért azon fiatal pályakezdők közé tartozott, akik lelkesek, tombol bennük a bizonyítási vágy, hogy önmaguknak és feletteseiknek bizonyítsanak.  Nem voltak határok a magánélete és a munka között. Az élete mókuskerékbe került, már-már mindenen átsiklott, ami a jelenben történt.

Sokszor utólag jött rá, hogy egy-egy pillanat igazából milyen sokat jelentett számára, mert akkor abban a pillanatban a múlton rágódott vagy a jövőt tervezte. Hazavitte a munkát, mentálisan, fejben nem tudott elszakadni az irodai teendőktől.

Megoldást keresett, hogy ki tudja magát kapcsolni a folyamatos „cselekvő módból”.  Ekkor talált rá a fenntartható életmód, azaz Mindfulness programra. A 8 hetes tanfolyam során különböző, évezredes hagyományokon alapuló, egyszerű meditációs technikákat tanultak meg és gyakoroltak a résztvevők.

Gellért korábban szkeptikus volt, instant receptnek tartotta a Mindfulness tréninget, most azonban állítja, hogy komoly hatással volt rá az ott elsajátított látásmód, hogy most minőségi életet tudjon élni.

A 15 fős csoport két és fél hónapon keresztül heti egyszer, tehát összesen 8 alkalommal találkozott, de ez elegendő volt ahhoz, hogy saját működésüket egy képzeletbeli megfigyelői székből, teljesen objektíven, ítélkezés nélkül megfigyeljék és megértsék.  Mindez segített nekik abban, hogy a felesleges stressz faktorokat kikapcsolják, amelyek nehezítik az életüket napi szinten.