18 éves dílert fogtak Erzsébetvárosban

Egy belvárosi akció keretében az erzsébetvárosi körzeti megbízottak elfogták azt a dílert, aki többek között kábítószerként árult vény nélkül kapható gyógyszert a vevőinek.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves budapesti K. Márió 2017. április 21-én 23 óra 50 perc körül 2,75 gramm fehér port adott el a Budapest VII. kerület Kazinczy utcában egy külföldi férfinak, aki azt hitte, hogy kokaint vásárolt. Az adás-vételt észlelték az Erzsébetvárosban járőröző körzeti megbízottak, akik igazoltatták a fiatal dílert és a fogyasztót is.

Az egyenruhások a budapesti lakost a helyszínen elfogták, majd K. Márió ruháját átvizsgálták, akinek a nadrágja zsebében 8 darab korong alakú tablettát és 5,3 gramm súlyú marihuánát találtak. A rendőrök kiderítették, hogy a férfinél talált illegális drog mellett, a tabletták vény nélkül kapható köhögés-csillapító gyógyszerek, amit K. Márió kokainként árult. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy az intézkedés előtt marihuánát is fogyasztott.

A körzeti megbízottak K. Máriót a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatása indítványozására.