Új 5% feletti tulajdonos az FHB Jelzálogbankban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közétett bejelentés értelmében a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap, tőzsdén kívüli ügylet keretében felvásárolta az FHB Jelzálogbank részvényeinek 5,96 százalékát.

A tranzakcióval az FHB Jelzálogbank Nyrt.  6.462.005 darab törzsrészvénye került a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába, amely 6,85 százalékos szavazati arányt biztosít az FHB irányításában.

A Konzum Nyrt. közvetlen és közvetett módon összesen 46,8 százalékos, míg Jászai Gellért, a csoport elnök-vezérigazgatója 53,2 százalékos befolyással rendelkezik a Konzum PE Magántőkealap tulajdonosi jogait gyakorló Konzum Befektetési Alapkezelőben.

A Konzum-csoport stratégiai befektetési céllal vásárolta meg az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-től a részvénycsomagot. A kedvező makrogazdasági folyamatoknak köszönhetően bővülő hitelezési piac javítja a hazai bankszektor kilátásait, így a jövőben a Konzum-csoport érdekeltségein keresztül tovább növelheti befolyását az ágazatban, illetve a tőke- és pénzpiacok egyéb szegmenseiben.