Kémkedik a Magyarországon is kapható fejhallgató a felhasználói után

Úgy fest, nem elégszik meg a márkás gyártó a készülékeik borsos árával, még a vevők adataira is éhes a Bose fejhallgató.

Elegendő akár a Google Play Áruházban elolvasni a gyártó fejhallgatóihoz szükséges alkalmazást letöltő vásárlók bejegyzéseit, hogy feltűnjön, valami nem egészen kerek a százezer forintnál is drágábban megvehető fejhallgatók applikációja körül. Íme:

Bose felhasznaloi bejegyzesek

Kyle Zak pert indított a Bose ellen, azzal az állítással, hogy a Bose Connect zajszűrő alkalmazás gyűjti a felhasználói adatokat és azokat harmadik féltől származó hirdetőknek engedély nélkül eladja. Zak egy Reutersnek adott interjúban szólalt meg.

A Bose Connect ingyenes alkalmazás az iOS és az Android operációs rendszert használóknak. Elvileg arra jó, hogy felhasználó a készülék minden funkcióját élvezhesse, valójában azonban kémprogram, ami a felhasználó zenei ízléséről, adataiból szedeget és továbbítja az információkat, hogy majd értékesítsék azokat.

Bose fejhallgató - a sötét ló? (Fotó: Reuters/Mike Blake)

Bose fejhallgató – a sötét ló? (Fotó: Reuters/Mike Blake)

Rég nem lepődünk meg, csak bosszankodunk, ha sokadszorra is kiderül, az ingyenes program esetében gyakran tényleg mi magunk vagyunk a termék: a Bose azonban ráadásul az árfekvéséből következően mindennek nevezhető, csak ingyenesnek nem.

A cég hazánkban is árusított termékei közül a QuietComfort 35-öt, a QuietControl 30-at, a SoundLink fülbe helyezhető vezeték nélküli fejhallgatót, a SoundSport és a SoundSport Pulse vezeték nélküli készüléket érintheti a kémkedés kínos vádja.