Fidesz: a Jobbik belerúgott az erdélyi magyarokba

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elárulta a nemzeti érdekeket, és még az erdélyi magyarokba is belerúgott.

Hidvéghi Balázs a Jobbik pénteki sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Szotyori-Lázár Zoltán, az ellenzéki párt szolnoki elnöke bocsánatot kért azoktól az erdélyiektől, akiket megsértett Facebook-bejegyzésével.

Utóbbiban egyebek mellett azt írta: “az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek küldött közleményében azt írta: az a Jobbik beszél nemzetpolitikai alapelvekről, amely az erdélyi magyarokat gyalázza, és amelyik “Soros György kegyeiért Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt asszisztál a magyar nemzet elleni támadáshoz és a migránsok betelepítéséhez”.

Hidvéghi Balázs szerint a Jobbik a hatalomért és a pénzért mindenre képes, nem csak a nemzeti érdekeket árulta el, de még az erdélyi magyarságba is belerúgott.