Botka: biztonságos életkörülményeket Magyarországon!

Biztonságos életkörülmények megteremtését ígérte választási győzelmük esetén az MSZP miniszterelnök-jelöltje országjáró körútja kecskeméti állomásán, pénteken.

Botka László szerint a Fidesz a középosztályról papol, miközben szétszakította az országot leszakadó tömegekre és arra a néhány százalékra, amelyiknek kedvez a politikájával, döntéseivel. Mint mondta, az egyetlen kiút Magyarország számára az orbáni világból a karakteres európai, demokrata, baloldali szocialista program – az ellenzéki politikus megjegyezte: az emberek többségénél mára betelt a pohár, és jövő áprilisban le tudják, és le is fogják váltani a Fideszt.

Botka László úgy fogalmazott, igazságtalanság van az élet minden területén. A gazdagok a magánkórházakban gyógyulnak, a többieknek pedig a lerobbant közrendelők és közkórházak maradnak, amelyekben már lassan orvos sincs – mondta. A Fidesz és a KDNP tönkreverte Magyarországon az iskolákat, rabigába hajtották a pedagógusokat, eltörölték a tanszabadságot és a magyar oktatás színvonala zuhanni kezdett – tette hozzá. Véleménye szerint az egykulcsos adórendszer a bérből és fizetésből élőket sújtja a leginkább. A Fidesz egy fillérrel sem emelte hét év alatt a családi pótlékot, a családi adókedvezményt sokan nem vehetik igénybe, az otthonteremtési támogatás pedig csak a magas jövedelműeknek és a megtakarításokkal rendelkezőknek szól – mutatott rá.

Az MSZP a “Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” programjával jelentősen csökkenteni akarja az átlagos vagy az átlag alatti jövedelműek terheit – mondta Botka László, hozzátéve, hogy ennek fedezetéhez a “Fidesz-politika” eddigi nyerteseinek kell nagyobb mértékben hozzájárulniuk a jövőben. A havi egymillió forintnál magasabb jövedelműek és a több mint száz millió forintos vagyont felhalmozók a jövőben fizessenek luxusadót! – szólított fel Botka László a mintegy kétszáz ember előtt megtartott utcafórumon, Kecskemét belvárosában.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke arról beszélt, hogy országjáró körútjuk során azt tapasztalják, tízből hat-hét embernek elege van abból, ami az országban folyik, és mindenképpen változást sürgetnek. Kitért arra, hogy a tömegek látszólag egy egyetem miatt vonultak a napokban utcára, de valójában már régen nem erről van szó. Egészen egyszerűen elegük lett az elmúlt években történtekből: a demokrácia és a sajtószabadság hiányából, és abból, hogy néhányan gazdagodnak, de a nagy többség szegényedik. A szocialisták elnöke hozzátette: a következő időszakban azon dolgoznak majd, hogy 2018 egy új kormánnyal a változás éve legyen, hogy a magyar emberek végre egy normális, európai Magyarországon élhessenek.