Középiskolásoknak indít karrierprogramot a GE

Az Észak-alföldi régióban pályázhattak a karrierprogramra a diákok.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a projektindító sajtótájékoztatón Kisvárdán csütörtökön hangsúlyozta, Északkelet-Magyarországon különösen nagy szükség van arra, hogy támogassák és motiválják a fiatalokat, akik a program segítségével felépíthetik karrierjüket, versenyképes tudást szerezhetnek.

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke  elmondta, a Jövő tehetségei elnevezésű kezdeményezésben részt vevő diákok üzleti angol nyelvi képzés segítségével fejleszthetik nyelvtudásukat, bővíthetik üzleti és digitális ismereteiket, valamint szakmai tapasztalatokat szerezhetnek a nagyvállalat vezetőinek és szakembereinek segítségével.

A programba 36, Hajdúböszörmény és Kisvárda középiskoláiban tanuló diákot vonnak be.

Tehetségük és motivációjuk alapján választották ki a diákokat

A 2018 októberéig tartó projektben a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium vesz részt. A tehetséges diákokat kiemelkedő tanulmányi eredményük, angolnyelv-ismeretük, illetve egy motivációs beszélgetés alapján választották ki. A program végén a diákok államilag elismert angol nyelvű üzleti nyelvvizsgát szerezhetnek, tanulmányaikat gyárlátogatásokkal, személyes mentorálással is segíti a GE, valamint a szakmai partner, a United Way alapítvány.

A GE a világ vezető digitális iparvállalata, 175 országban van jelen és több mint 350 000 munkavállalót foglalkoztat világszerte. A GE 1989 vége óta működik Magyarországon, a hazai leányvállalat több mint 10 ezer munkavállalóval, 12 gyárral, 5 K+F központtal, 3 regionális üzleti központtal rendelkezik, és kiemelt szerepet tölt be a GE közép- és kelet-európai régiós cégcsoportjában.