Folk delicatess a városban - hamarosan Budapest Folk Fest

Az autentikus népzenei és világzenei programokat a Fonóban és a Várkert Bazárban hallgathatják meg az érdeklődők a majd egy hónap múlve kezdődő, öt napos rendezvényen.

A Fonó nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapest Folk Festet 2017. május 24-e és 28-a között. Idén a Fonó Sztregova utcai épülete és a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont az autentikus népzenei és a világzenei nagykoncerteket egyaránt felvonultató programsorozatnak.

A fesztivál sztárvendége lesz a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, együtt lép fel a legendás makedón gitáros, Vlatko Stefanovski és a bolgár fúvosfenomén, Theodosii Spassov.

A török Baba Zula együttes

A török Baba Zula együttes

Különleges színfoltot képvisel a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és a rendkívül sokoldalú izraeli fúvós, Amir Gwirtzman.

A magyar művészek közül itt lesz Barabás Lőrinc és zenekara, kik együtt lépnek fel Kézdy Lucával, az Esszencia produkció, a Buda Folk Band, a hazai világzene egyik különlegessége, a ghánai származású Sena és a műfajokon átívelő Gypo Circus is.

A Tokos együttes -

A Tokos együttes -

A Fonóba énekes és táncos mestereket hívtak meg Vajdaszentiványról, a Várkert Bazár borteraszán pedig a Tokos, a Fanafra Complexa, a PásztorHóra és a Fokos muzsikál a folkkocsmában. Vasárnap gyerekprogrammal várják a családokat.

Sena

Sena

 

Az összekötő kapocs: a hagyományokban rejlő erő

Budapest Közép-Európa meghatározó városaként központja a térség több forrásból táplálkozó zenei kultúrájának, amely rengeteg szállal kötődik össze, újra és újra gazdagítva egymást. E köré a gondolat köré épül Fonó által minden tavasszal megrendezett Budapest Folk Fest programja. A szezonnyitó, részben szabadtéri fesztiválon ezért éppúgy elfér az autentikus népzene és táncház, mint a román gipsy zene vagy a balkáni muzsikák. Az összekötő kapocs a hagyományokban rejlő erő, ami továbbvisz egy olyan vidékre, ahol a régi nem fél az újtól és ahol az új nem utasítja el a régit. A szervezők minden évben egy szokatlan, de annál izgalmasabb válogatást nyújtanak az idei év folk produkcióiból.

A 2017-es Budapest Folk Fest ismét a Fonó tradicionális szerdai táncházában adatközlő mesterekkel és autentikus táncházzal indul, majd a Várkert Bazár szabadtéri színpadán és teraszán nagykoncertekkel és esti borkóstolókkal, folkkocsmával folytatódik, ott, ahonnan
rálátni a Dunára, az esti fényben fürdő és nyüzsgő pesti oldalra, a dunai hidakra és a méltóságteljesen magasodó Várhegyre.

A Budapest Folk Festre jegyek kaphatók a fono.hu, jegy.hu weboldalon, a helyszíneken. A teljes vasárnapi program és az esti folkkocsmák ingyenesek.  A teljes programot erre a linkre kattintva tudják elérni.