Felfüggesztett börtönt kapott a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke

Incze Bélát hivatalos személy elleni erőszak vádjával állították bíróság elé. A vád szerint a legénybúcsúján egy égő fáklyát dobott egy rendőrautóra, majd amikor a kocsit vezető civil ruhás rendőr igazoltatni akarta, megütötte, majd elmenekült.

Egy budai klubban tartotta legénybúcsúját Incze Béla, a 64 Vármegye ifjúsági Mozgalom alelnöke, 2014 szeptemberében.

Záróra után a társaság tagjai az utcán folytatták az ünneplést, ami közben a vőlegény a vád szerint egy égő fáklyát dobott egy arra elhaladó, jelzés nélküli rendőrautó szélvédőjére. A kocsit vezető, szolgálatban lévő civil ruhás rendőr azonnal megállt, hogy igazoltassa a férfit. Ő azonban szidalmazni kezdte a nyomozót, ököllel arcul ütötte, majd társaival együtt elfutott. A feltételezett támadót több mint fél évig tartó nyomozással sikerült azonosítani és elfogni.

Forrás: http://pest.hvim.hu

Forrás: http://pest.hvim.hu

- A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év, tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság kettő év és 10 hónap próbaidőre felfüggesztette – játékoztatta a hirado.hu-t Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Incze Béla az ügyészségen nem tett vallomást, a tárgyaláson szólalt meg először. Tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, ott se volt a legénybúcsún. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Incze Béla felmentésért fellebbezett.