Életfogytiglant kapott a férfi, aki 56-szor döfte a kést a kétgyerekes anyába

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki tavaly márciusban halálra szurkálta szentendrei nőismerősét.

Emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy férfit, aki ötvenhatszor szúrta meg áldozatát – közölte a bíróság az MTI-vel.

Azt írták, hogy a vádlott, K. A. és H. H. É. 2014 novemberében ismerkedett meg. K. A. Angliában dolgozott, ezért viszonylag ritkán találkoztak. A férfi szerelmes lett, közös jövőt tervezett a nővel, de ő ezt elutasította.

A vádlott 2015 márciusában Magyarországra érkezett, és ezután folyamatosan kérlelte a sértettet, hogy találkozzon vele. Ebbe H. H. É. végül nagy nehezen belement.

A középkorú nő azon az éjjelen két gyermekével volt otthon. Beengedte a vádlottat, de a beszélgetésük hamarosan indulatos vitába fordult. A nő elutasító viselkedése miatt K. A. hirtelen elővett egy kést, és legalább ötvenhatszor megszúrta őt, főként a mellkasán és a nyakán. H. H. É. rövid időn belül meghalt.

A vádlott elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Később pedig becsöngetett egy házba, és segítséget kért az ott lakóktól.

Az elsőfokú ítélet szerint – amely ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – K. A. legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra.