Jobbikos politikussal "kapták rajta" Simicskát

A kézilabda-rajongó Simicska Lajos családja társaságában bukkant fel egy veszprémi kézilabda- mérkőzésen a stadion VIP-páholyában Varga Damm Andrea ügyvéd, a Jobbik helyi politikusa.

Varga korábban már szerepelt választáson a párt színeiben, és már biztos, hogy jövőre is a Jobbik jelöltjeként indul a választásokon.

 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j) és Damm Andrea ügyvéd, a párt jelöltje a februári veszprémi időközi választáson. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j) és Damm Andrea ügyvéd, a párt jelöltje a februári veszprémi időközi választáson. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A közös szurkolásra néhány héttel azután került sor, hogy a vállalkozó fia, Simicska Ádám a Jobbik győzelmét jósolta egy interjúban.

Régóta keringenek hírek arról, hogy a milliárdos Simicska Lajos a Jobbik támogatójaként vágna vissza a kormánynak.

Plakátkampány a kormány ellen

A Jobbik hétvégén jelentette be, hogy plakátkampány indítanak a kormány ellen.

 

Hírek szerint Vona Gáborék Simicska Lajos hirdetőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel állapodtak meg.

Németh Szilárd: Simicska keresett magának egy pártot

A Jobbik egy milliárdos pártja – erről beszélt a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Németh Szilárd azt mondta: a Jobbik szombaton indított sok száz millió forintos plakátkampánya a végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos forgatókönyve alapján dolgozik.

A politikus úgy fogalmazott: Simicska Lajos azután, hogy számára kedvezőtlen döntések születtek a parlamentben, keresett magának egy parlamenti pártot. Németh Szilárd szerint egyértelmű, hogy Vona Gábor a pénzért és a hatalomért cserébe bármire képes.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezért az óriás médiafelületért, amely sok száz millió forintba kerül, Vona Gábornak semmi mást nem kellett csinálnia, mitn teljes egészében elárulnia a saját régi önmagát, elárulni a Jobbik lelkét, elhagynia a régi szavazókat, elárulni a régi embereket – fogalmazott.

Szávay: csak a Mahir

Az M1 Híradója vasárnap megkérdezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét is arról, hogy mekkora összegű szerződést kötöttek a plakátkampányra. Szávay Istvánnak erről nem voltak információi. Azt viszont hozzátette: azért a Mahirral szerződtek, mert csak itt volt rá lehetőség.

Az Origo március elején írt arról, hogy a Jobbik és Simicska Lajos az elmúlt években egyre közelebb kerültek egymáshoz. A portál szerint ennek bizonyítéka az is, hogy a párt megjelenésszáma a többszörösére nőtt a Simicska Lajoshoz tartozó médiumokban. A Jobbik-közeli Iránytű intézet emellett az utóbbi időben rendszeresen készít közvélemény-kutatásokat a Magyar Nemzet számára, amelynek a vállalkozó fia, Simicska Ádám a társügyvezetője.

A Ripost.hu pedig március végén arról írt: a Jobbik zárt ülésen dönt arról, hogy Simicska fiát indítják képviselőként. A lap információi szerint Simicska Ádám valószínűleg a pártba is belép majd, apja ugyanis a Jobbik országos pártlistáján “előkelő, biztos befutó helyet kért fiának”. Vona Gábor a hírt később kacsának nevezte.

Simicska fia bízik a kétharmadban 

Ugyancsak márciusban Simicska Ádám a Zsúrpubi.hu-nak arról beszélt, hogy szerinte a 2018-as választások egyetlen komoly esélyese Vona Gábor, a Jobbiknak pedig kétharmados győzelmet jósol.

Szávay István vasárnap azt is mondta: nem tud arról, hogy lenne kapcsolat a nagyvállalkozó és a Jobbik között. Vona Gábor viszont korábban elismerte, hogy személyesen ismeri Simicska Ádámot, és a vállalkozóval, Simicska Lajossal is többször találkozott már.

Az, hogy milyen kapcsolatom van Simicska Lajossal, azt eddig is elmondtam, találkoztam már vele a Magyar Nemzet szalonrendezvényeken két alkalommal is Simicska Lajossal – ismerte el a pártelnök.

Németh Szilárd szerint az is kérdés, hogy a Jobbik mit ígért a milliárdosnak. Nem azt ígérte-e, hogy kormányra kerülésük esetén újra gyarapíthatja majd a vagyonát.