Orbán Viktor is részt vesz az Európai Néppárt ma kezdődő máltai kongresszusán

Ma kezdődik Máltán az Európai Néppárt (EPP) kétnapos kongresszusa, amelynek középpontjában a kül- és biztonságpolitika, illetve a gazdaság kérdései állnak. A Fideszt is soraiban tudó EPP kongresszusán részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a meghívólevelében kiemelte, az Európai Unió az utóbbi évek válságai ellenére sikertörténetnek számít, de le kell vonni a tanulságokat az elkövetett hibákból.

Mint írta, megoldást kell találni az Európa előtt álló kihívásokra, amelyek között a szabályozatlan bevándorlást, a terrorveszélyt, az agresszív orosz fellépést, a közel-keleti háborúkat, a globalizáció gazdasági és társadalmi következményeit, az elöregedő társadalmakat, a populizmust és a szélsőségek megerősödését említette.

Az európai jobbközép pártokat tömörítő ernyőszervezet kongresszusán a tervek szerint dokumentumot fogadnak el Európa jövőjéről, a tagországok rendőrségei és hírszerző szolgálatai pedig az együttműködés erősítéséről akarnak megállapodni.