A Fidesz albán testvérszervezetének elnökével tárgyalt Orbán Viktor Máltán

A Fidesz európai néppárti (EPP) testvérszervezete, az Albán Demokrata Párt elnökével tárgyalt Orban Viktor Máltán, az EPP kongresszusa előtt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Lulzim Basha és a Fidesz elnöke az európai jövő egyik legfontosabb kérdésének a Balkán stabilitását nevezte, amelyet Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel elő kíván segíteni.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Lulzim Basha, az Albán Demokrata Párt elnöke megbeszélést folytat az Európai Néppárt máltai kongresszusa előtt Vallettában 2017. március 29-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Lulzim Basha, az Albán Demokrata Párt elnöke megbeszélést folytat az Európai Néppárt máltai kongresszusa előtt Vallettában 2017. március 29-én.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és Lulzim Basha tárgyalásán szóba kerültek aktuális európai politikai kérdések, valamint a magyar-albán kétoldalú gazdasági és politikai kapcsolatok erősítésének lehetősége is.

Megegyeztek abban, hogy a két párt a jövőben megerősíti együttműködését és rendszeresen kicserélik tapasztalataikat.