A Momentum kikosarazta Juhász Pétert

Senki senkivel nem akar összefogni - egyelőre így áll az együttműködés kérdése a baloldalon. Eddig mindegyik párt azt hangoztatta, hogy a sikerhez közös listára lesz szükség 2018-ban, a gyakorlatban azonban egyre távolabb kerülnek az összefogástól. Míg az MSZP és a DK az üzengetéssel van elfoglalva, addig a többi párt képviselői nekik is és egymásnak is kosarat adtak.

Örülhetnének, hogy egyáltalán kormányozhattak nyolc évig – ezt mondta a DK szóvivője a szocialistákról az M1 műsorában. Gréczy Zsolt szerint az, hogy az MSZP kétszer is győzni tudott 2010 előtt, jórészt Gyurcsány Ferencnek köszönhető. A DK ezért nem mond le az elnökéről, ezt pedig az MSZP-nek is el kellene fogadnia.

Az MSZP szerint viszont a DK csak oldalról kiabál, miközben még mindig nem mutattak fel a szocialistáknál jobb jelölteket sem a miniszterelnöki poszton, sem pedig az egyéni körzetekben. Molnár Gyula pártelnök a DK-nak üzenve sokadjára is megismételte azt, amit Botka László színre lépése óta hangoztat: vagyis, hogy csak a szegedi polgármestert és programját tartják alkalmas alternatívának.

Úgy tűnik viszont, hogy amíg a DK és az MSZP egymással, addig a többi párt velük nem akar összefogni: Juhász Péter, az Együtt elnöke például az Indexnek nyilatkozta: hogy nem kér egy gyurcsányi, MSZP dominálta világból. Mint fogalmazott: ő úgy képzeli, hogy az Együttnek a Párbeszéddel, a Momentummal, a Kétfarkú Kutya Párttal és az LMP-vel kellene új, közös pólust képeznie a baloldalon.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint viszont egy ilyen együttállás teljesen elképzelhetetlen lenne, pártja ráadásul már kongresszusi döntést is hozott arról, hogy önállóan indulnak.

Juhász Péter a Momentumtól is gyorsan kosarat kapott: az Indexnek ugyanis a párt azt mondta, senkivel sem szövetkeznek. A Párbeszéd szintén a portálnak jelezte, hogy ők bár hisznek az együttműködésben, még nem döntöttek a stratégiáról.

A 888 úgy fogalmaz: Juhász Péter már megint irtózatosan pofára esett, mert az LMP és a tornából felmentettek társasága, vagyis a Momentum is elküldte a fenébe. Hozzáteszik: mindeközben Botka László körül is egyre fogy a levegő, a kérdés csak az, hogy az egyelőre senki-senkivel huzavona helyett lesz-e bármilyen összefogás a baloldalon.