Hogyan szabadítsuk meg magunkat a Google alkalmazásaitól?

Nem kell rögtön törölni a fiókot, előbb inkább rakjunk rendet a fiókunkban. Kis meglepések sincsenek kizárva.

Igazán könnyű egy perc alatt létrehozni Google-fiókot, s csatolni is akár az első számú fiókunkhoz. Járnak azonban a Gmail-lel kéretlen adományok is, a Youtube, a Google+, a Fotók és így tovább.

Alapértelmezés szerint a Google kéretlenül, szigorúan beköti ezeket a szolgáltatásokat, amelyekbe kivétel nélkül ugyanazon jelszóval lehet bejelentkezni.

Ha terhessé válna valamelyik, mégsem kell az egész fiókot törölnünk, van számunkra egy kevésbé ismert, ám sokkal barátságosabb megoldás is.

Kattintsunk ide, vagy írjuk be a böngészőbe a címet: https://myaccount.google.com

Google account

Jelszavunk megadása után egy sor egyébként is hasznos funkciót találunk, például meg tudjuk kerestetni az elveszett telefont a „Telefon keresése” menüpontban, ellenőriztethetjük fiókunk védelmét az „Adatvédelmi ellenőrzés menüpontban.

Ezúttal kattintsunk jobboldalt, a „Fiókbeállítások” alatt a „Fiók vagy szolgáltatások törlése” opcióra.

Itt a felső lehetőséget választva nem az egész fiókot számoljuk fel (újra jelszót fog kérni közben a Google), hanem csak a szükségtelen szolgáltatást. Előtte minden adatot (akár a Gmail levelezést) lementhetjük a számítógépre.

Google torles

Nem lehetetlen, hogy olyasmire találunk, aminek a létezéséről sem volt fogalmunk, mondjuk egy még 2014-ben bezárt Orkut-közösséget.

Néhány nap eltelhet, mire a kukából a töröltek a Nagy Digitális Semmibe kerülnek.